ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΚΑΤΣΙΑ
- 300 γρ. νερό, χλιαρό
- 8 γρ. μαγιά ξηρή
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ
- 20 γρ. φύλλα βασιλικού
- 30 γρ. παρμεζάνα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ
- 400 γρ. ντοματίνια
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- φύλλα βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη φοκάτσια
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με λιγο αλατι και χτυπάμε με τον γάντζο για 5-8 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στη άκρη να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε με τα χέρια μέχρι να φτάσει η ζύμη στο μέγεθος του ταψιού. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει.
Για το πέστο
- Στο μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα βασιλικού, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο και χτυπάμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου