Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

EATY MY FOCACCIA

 



ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΚΑΤΣΙΑ

  • 300 γρ. νερό, χλιαρό
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ

  • 20 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ

  • 400 γρ. ντοματίνια
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • φύλλα βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη φοκάτσια

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο,  και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι με λιγο αλατι και χτυπάμε με τον γάντζο για 5-8 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στη άκρη να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε με τα χέρια μέχρι να φτάσει η ζύμη στο μέγεθος του ταψιού. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει.

Για το πέστο

  • Στο μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα βασιλικού, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο και χτυπάμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε το πέστο σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
  • Βάζουμε τα ντοματίνια και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας τη ζύμη για να κάνουμε βαθουλώματα.
  • Προσθέτουμε πιπέρι, το άνθος αλατιού, τα φύλλα βασιλικού και ψήνουμε για 30 λεπτά


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου